Mikor és hogyan használjon mobil klímát?

A forró napokon, amikor már nem csak a kinti tűző naptól szenvedünk, hanem bent a falak is felmelegedtek, s a lakás vagy iroda hőmérséklete jellemzően 27 °C fölé emelkedik, akkor egyre nehezebb fizikai vagy szellemi aktivitást végezni ott, illetve sokan küzdenek a nyugodt alvás hiányával is.
Ezért merül fel a vágyuk arra, hogy lehűtsék a hálószobát vagy irodát, ahol a legtöbbet tartózkodnak.

Hatékony hűtés
Hatékonyan akkor hűtheti, temperálhatja a szobáját, ha az adott helyiség ajtóit zárva tartja, s az adottságoknak és légköbméter adatnak megfelelő hűtőteljesítményű klímaberendezés kerül kiválasztásra. Ám azonos teljesítményű klímaberendezések között is nagy különbség van, legfőként azok kivitele és elhelyezése miatt. Ablakklíma, mobil klíma, split klíma, központi klímarendszer- illetve még a falhűtés is a klimatizálási megoldások közé tartozik.

Split klíma berendezés
Osztott megoldást takar e kifejezés, amikor is elkülönül a kültéri és a beltéri egység, a kültéri egység tartalmazza a kompresszort, a beltéri egység pedig keringeti a klimatizálandó helyiség levegőjét, a kompresszor segítségével lehűtött levegőt fújja be.
A split klíma beltéri egységének elhelyezése fontos, hogy úgy legyen kiválasztva, – lehetőleg minél magasabb helyen – hogy a lefelé szálló levegő senkinek a nyakát, fülét ne érintse kellemetlenül, s a helyiségben jól tudjon áramolni a hűtött levegő.

Mobil klíma berendezés
Ha a kültéri egység elhelyezésére nem kap engedélyt vagy nem akar heteket, hónapokat várni a split klíma telepítésére hivatott klímaszerelőre, akkor kerül előtérbe a mobil klíma beszerzése.

A mobil klímák kb derékmagasságig érnek, s célszerű felfelé állítani a kifújt levegő irányát, hogy a hideg levegő minél később érkezzen meg a padlószintre, s jobban tudjon a levegő a helyiségben áramlani. A mobil klímáknak van egy gégecsöve, amin a kezelt, forró levegőt kell elvezetni, kijuttatni az adott szobából, ezért a gégecső helyét ki kell alakítani. A gégecső ablakba, ajtóba egy ügyes ezermester vagy ablakos, asztalos szakember munkájával telepíthető.

A mobil klímák gégecsövén az elhasznált levegő távozik a szabadba….

Így volt ez hosszú időn keresztül, amíg a Fisher választékában egy olyan innovációval nem találkozhattunk, hogy a mobil klímát akár a folyosóra, teraszra is helyezhetjük, megfordíthajuk a hűtési folyamatot, s a gégecsövön keresztül a lehűtött, hideg levegőt vezetjük be egy lyukon át a helyiségbe. Fantasztikus újítás, ezért joggal válik egyre népszerűbbé a Fisher Fleximobilja.

Hogyan használjon mobil klímát, mire ügyeljen?
Ahogy már említettük, fontos, hogy ne derékmagasságba fújassa a mobil klíma levegőjét, mert
ha a klíma közelében tartózkodik, akkor derekának, veséjének árthat, illetve várhatóan a lábán fogja érezni csak hideget (hideg levegő lefelé száll). Ezért javasoljuk, hogy a klímaberendezést úgy helyezze el (vagy a flexi csövet), hogy minél magasabban, magasabbra történjen a hűtött levegő kifújása, s az néhány méter távolságra legyen az ott tartózkodó személyektől.

A bonairshop mobil klíma választékát itt ismerheti meg.
Óvja egészségét, temperálja irodáját, lakását, válasszon igényeihez, lehetőségeihez alkalmazkodó klímaberendezést.

Klímaberendezés választásához, beszerzési igényéhez hívja a Bonair +36 30 9 343 263 telefonszámát!

Split klímára vonatkozó ajánlatot igényei megismerése alapján adunk.

 

Forrás:
https://bonairshop.hu/